Kemi i kylskåpet

Han :) var och hälsade på mig. Jag skulle laga mat.

Tacosås skymtades i min kylskåpsdörr och blev ett efterfrågat tillbehör till min spagetti. Den var ganska gammal. När jag öppnade locket steg ett vitt moln mot mig, innehållet började bubbla och en starkt syrlig lukt spred sig i köket.

Jag undrar hur den kemiska formeln skulle se ut. Konsulation med min kemihandledare ledde tyvärr inte fram till en sådan, men vi kom fram till att det antagligen skapats något sorts tryck i burken och jäsning lett till ett överskott av koldioxid. Eller nåt.

Men coolt vare. Jag ska göra det igen. Men rufset ska inte behöva se på. Det var nämligen pinsamt många burkar som var gamla och innehållet av experimentiell karaktär.

Jag tror att jag, vid nästa ICA-besök, även skall införskaffa etiketter så att jag kan märka alla burkar med någon sorts vetenskaplig krumelur och datum. För då blir ett mögligt innehåll helt plötsligt ett kemiskt experiment, istället för ifrågasatta matvanor.

Over and out.

Kommentarer
Postat av: Anna

Hähäh, askul. Smart lösing också, den skall jag lätt kopiera. Puss!

2008-04-10 @ 18:08:07
URL: http://helloanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0